Emaxis

Microsoft 365 back-ups

Het belang van een externe Microsoft 365 back-up

Tegenwoordig zijn we steeds afhankelijker van cloud gebaseerde diensten zoals Microsoft 365. Hierbij wordt het maken van back-ups vaak over het hoofd gezien. Veel mensen denken dat gegevens in de cloud automatisch veilig zijn. Dit klopt echter niet. Hieronder noemen we een aantal voorbeelden uit de praktijk die het belang van een externe back-up benadrukken.

 1. Voorkomen van gegevensverlies
  Microsoft 365 biedt enige mate van beveiliging voor je gegevens, maar het is niet onfeilbaar. Gegevensverlies kan optreden als gevolg van menselijke fouten, kwaadaardige activiteiten, softwarefouten of andere onverwachte gebeurtenissen. Een externe back-up zorgt ervoor dat je altijd een kopie hebt van je belangrijke gegevens, waardoor je snel kunt herstellen na een incident.

 2. Beveiliging tegen cyberdreigingen
  Met de toenemende frequentie en complexiteit van cyberaanvallen, waaronder ransomware, is het risico op gegevensversleuteling en -verlies toegenomen. Een externe back-up stelt je in staat om je gegevens te herstellen zonder losgeld te betalen aan aanvallers. Hierdoor ben je beter bestand tegen de groeiende dreigingen op het gebied van cyberbeveiliging.

 3. Wet- en regelgeving
  Veel bedrijven opereren in sectoren waar strikte regels en voorschriften gelden met betrekking tot gegevensbeheer en -beveiliging. Door een externe back-up van je Microsoft 365-gegevens te maken, kun je voldoen aan regelgeving en compliance-eisen. Dit kan essentieel zijn om boetes en juridische complicaties te voorkomen.

 4. Flexibiliteit en controle
  Een externe back-up geeft je de flexibiliteit om je gegevens te beheren zoals jij dat wilt. Het stelt je in staat om specifieke gegevens of accounts te herstellen zonder afhankelijk te zijn van de herstelopties die door Microsoft 365 worden geboden. Hierdoor behoud je meer controle over je gegevens en de herstelprocessen.

 5. Bescherming tegen onopzettelijke verwijdering
  Het per ongeluk verwijderen van bestanden is een veelvoorkomende oorzaak van gegevensverlies. Microsoft 365 heeft een beperkte bewaartermijn voor verwijderde items. Met een externe back-up kun je bestanden herstellen die per ongeluk zijn verwijderd, zelfs als ze niet meer beschikbaar zijn in de standaard herstelopties van Microsoft 365.


Kortom: Hoewel Microsoft 365 geavanceerde beveiligingsmaatregelen biedt, is het maken van een externe back-up een hele waardevolle aanvulling op deze beveiligingslagen. Het is een investering in de continuïteit van je bedrijf aangezien je hiermee de beschikbaarheid van je bedrijfsgegevens waarborgt.

Wist je dat een externe Microsoft 365 back-up ook standaard in onze digitale werkplek pakketten zit? Neem contact met ons op om jouw bedrijfsgegevens ook te beschermen met een betrouwbare externe back-up.

Delen

Lees meer

Subscribe to our newsletter

Get updates and learn from the best

E-book 'De moderne werkplek' downloaden

Ga veilig hybride werken in 4 stappen.